Energetski certifikat za Zagreb, Samobor, Sveta Nedelja, Velika gorica, Sesvete, Zaprešić, Dugo Selo…

Od 1. siječnja 2016. vlasnik nekretnine biti će dužan energetski certifikat ili njegovu kopiju predati najmoprimcu, zakupcu ili primatelju leasinga zgrade. 

 

Energetski certifikat puni stupce u medijima jer je nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju postao obavezan dokument prije prodaje nekretnine, a od 01.01.2016. godine energetski certifikat biti će obavezan dokument i za sve stanove, kuće, poslovne i privatne prostore koji se iznajmljuju.

Energetski certifikat se izrađuje na temelju stvarnog stanja vašeg stana, kuće, ureda ili vikendice. Ako želite imati valjani certifikat, uz njega morate dobiti i izvješće iz kojeg možete saznati detalje poput energetskog razreda vašeg objekta, mjera koje možete poduzeti da vam objekt uđe u viši razred, koliko će vas to koštati ali i vrijeme za koliko će vam se te mjere isplatiti. Trenutno po Hrvatskom zakonu najpovoljniji razred je zadan C razred, dok su u visokorazvijenim zemljala samoodržive kuće koje spadaju u A ili A+ razrede. Da bi se napravilo izvješće i saznao energetski razred ovlašteni certifikator mora otić na pregled. 

Energetski certifikat nije samo dokument koji dodajemo uz kupoprodajni ugovor, to je dokument koji pomaže vama da si olakšate troškove, smanjite račune i uljepšate način na koji živite, a pritom pazite na zaštitu okoliša.

Energetski certifikat Zagreb