Savjeti za prodaju nekretnine

Prodaja nekretnine Prodaja nekretnine Zagreb i okolica

Ukoliko ste odlučili prodati nekretninu, kuću ili stan svakako prije nego što nešto potpišete ili oglasite prodaju, informirajte se kako uspješno prodati na današnjem tržištu. Da bi ste uspješno prodali valja izbjeći pogreške koje ostali prodavaoci čine. Tek tada možete prodati brzo i po najboljoj cijeni. 

Izbjegnite pogreške prilikom prodaje nekretnine:

Previsoka početna cijena

Postavljanje previsoke cijene može biti jednako loše kao i postavljanje preniske cijene. Ako je početna cijena previsoka vaš oglas neće prijetiti onaj dio kupaca koji inače traže nekretninu u opsegu u kojem bi vaša trebala biti. Pogrešno je mišljenje da ćete uvijek biti u mogućnosti prihvatiti nižu ponudu, jer postoji šansa da tu ponudu nikada ni ne dobijete, iz jednostavnog razloga što su kupci koji su bi inače bili zainteresirani za vašu nekretninu odbijeni visokom cijenom i ni ne razmatraju je ozbiljno. Poslije izvjesnog vremena bez ponuda spusti ćete cijenu, ali ste tada već propustili priliku da svoju nekretninu ponudite ozbiljnim kupcima.

Početnu cijenu još je teže odrediti u situacijama naglih promjena na tržištu. Ključno je da ste svjesni svoje pozicije i kretanja na tržištu i pri određivanju početne cijene i tokom pregovora. Posao je profesionalaca, Agenata za promet nekretninama da uvijek znaju tržišne trendove i zato je njihova ekspertiza i pomoć u postupku kupovine i prodaje dragocjena.

Napravite sve potrebne popravke

Želite Vašu nekretninu učiniti što atraktivnijom, da uvećate dobit (ili umanjite gubitak) i prodate brzo svakako napravite sve potrebne popravke. Većina kupaca trži nekretninu koja je u stanju u kojem nije potrebno nikakvo dodatno ulaganje. Oni kupci koji su spremni da se prihvate popravaka i sređivanja svakako će troškove uračunati u svoju ponudu i ponuditi manje. I na jedan i na drugi način nećete uštedjeti ništa riskirate da prodaja bude spora ili čak i nemoguća.

Ipak, ne trošite previše novaca na popravke i uređivanje. Ukoliko cijena popravaka podigne vrijednost vaše nekretnine za preko 20% nemojte računati da možete povratiti sav novac. 6. Nefleksibilne opcije plaćanja Da bi kupci lakše pristali na cijenu koju tražite budite spremni na fleksibilnost. Na domaćem tržištu još uvijek je praksa mogućnost kupovine na kredit, jer pomaže kupcima da se odluče i pristanu na traženu cijenu. Ukoliko prodajete namješten stan možete ponuditi garanciju na uređaje, bijelu tehniku, bojler ili instalacije.

Vanjski izgled

Ukoliko prodajete kuću nemojte zaboraviti da će većina kupaca vašu kuću prvo pogledati iz automobila. Vaša kuća ima oko 30 sekundi da ostavi dobar prvi dojam. Zato nemojte štedjeti truda da pokosite travu, ofarbajte ogradu, pokupite lišće ili popravite oluk. Vaša kuća mora potencijalnim kupcima da poručiti: “Kupi me”, da biste je prodali dovoljno brzo i po dobroj cijeni.

Unutrašnji izgled

Kada kupac prvi put zakorači u vašu kuću ili stan, ima 60 sekundi da formira prvi utisak o tome želi li tu stanovati. Kupci žele vidjeti čista i svjetla ulazna vrata, kuhinjske elemente u dobrom stanju, čiste tepihe i kupaonicu. Razmislite o sitnim popravcima i čistoći jer oni mogu bitno da popravit prvi utisak koji potencijalni kupac stječe.

Tagged under
Energetski certifikat Zagreb